Developer tilbage med ny styrke

14. juni 2012

walls er ejet af GSA Ejendomme. walls er igen i fuld gang med at udvikle projekter, og strategien er at udvikle et-to projekter pr. år.

-Det rekonstruerede Walls er et developerselskab, ikke et ejendomsselskab, siger adm. direktør Tom Lotz, Walls og fortsætter:

-Vi udvikler og sælger de projekter, vi har i bøgerne. Dernæst ser vi på investering i nye udviklingsprojekter. Med en betydelig egenkapital i ryggen har vi pengene til, at der er ro på.

-Lige nu ligger vi med en portefølje på 1,35 mia.kr i forventet salgsværdi fordelt på fire ejendomme og 16.500 udviklingsetagemeter primært i Købehavn. Investeringsprofilen er præget af høj soliditet i projekterne, langsigtet udvikling heraf og krav om et vist presalg før byggestart.

Turnaround STAY

En tidligere industriejendom på 23.500 m2 blev i 2008-9 ombygget til ejerlejligheder, men salget svigtede under boligkrisen, og projektet lignede en katastrofe. Som en del af rekonstruktionen er strategien ændret. En analyse dokumenterede et behov i København for ”serviced apartments”, og STAY blev indrettet. Med succes.

-De 180 lejligheder udlejes fuldt møbleret i flot design og med en række serviceydelser som morgenmad, rengøring, concierge, fitness, butikker som Irma og Emmerys mm. til danskere og udlændinge på kort eller længere besøg i København, siger projektudviklingsdirektør Jørgen Nonnemann og fortsætter:

-STAY kører særdeles tilfredsstillende med sit nye koncept skal derfor på sigt afsættes med en forventet projektværdi på 750 millioner kroner, siger Jørgen Nonnemann.

160 boliger på Islands Brygge

-Det andet projekt, T-grunden på Islands Brygge Syd med 16.500 etagemeter kommer i gang nu. Vi opfører i de kommende år 160 rækkehuse og ejerlejligheder blandt andet i et så kaldt townhouse miljø.

Walls sigter på at købe jord til nye projekter, her er Islands Brygge området i fokus. Strategien er at udvikle en-to projekter pr. år. Ejerne lader gevinsterne stå i selskabet til at udvikle de næste projekter, i det omfang det er nødvendigt.

Erfarne developere fulgte med

Tom Lotz og Jørgen Nonnemann blev købt med, da GSA Ejendomme købte det gamle Walls, hvor de var henholdsvis finansdirektør og projektudviklingsdirektør. I det nye Walls har Tom Lotz med en baggrund som statsautoriseret revisor sat sig i stolen som adm. direktør. Dermed er det økonomiske overblik og styring garanteret. Tom Lotz og Jørgen Nonnemann ejer 10 procent af GSA Ejendomme.

Tom Lotz er uddannet statsautoriseret revisor hos Deloitte og blev partner i 2001. I 2006 kom han til Walls for at styre en planlagt børsnotering. Finanskrisen kom dog hurtigt i fokus, og Tom Lotz måtte bruge alle sine evner som økonomisk styrmand til at holde Walls fri af Roskilde Banks konkurs, på cash management og finde en ny investor sammen med bestyrelsen. Det lykkedes i 2010 med GSA Ejendomme og de to høreapparatfamiliers køb af aktiviteterne og medarbejderne.

Jørgen Nonnemann er fortsat som projektudviklingsdirektør. Han var gennem 18 år hos Skanska og arbejdede med udvikling og styring af boligprojekter i den store entreprenørvirksomhed. I 2001 blev han hentet til KPC København, og i 2004 skiftede han til NCC som direktør for udvikling af boliger, før daværende hovedaktionær Anders Moesgaard i 2006 hentede ham til Walls.