Historien bag walls

I august 2010 overtog GSA Ejendomme A/S en kontrollerende aktiepost i det den gang børsnoterede selskab walls. Efterfølgende blev minoritetsaktionærerne indløst og walls afnoteret fra OMX.

Dermed var walls kommet i tryg havn med nye, solide ejere og en fokuseret strategi for den fremtidige projektudvikling, efter at finanskrisen brat havde sat en stopper for planerne.

GSA Ejendomme A/S havde i forvejen et samarbejde med walls om to udviklingsprojekter på Islands Brygge. GSA Ejendomme ejede 51 procent af de to projekter, mens 49 procent lå i  walls.

GSA Ejendomme A/S så gode muligheder for at skabe synergi ved at overtage selskabet og i særdeleshed selskabets medarbejdere. De havde et indgående kendskab til de fælles projekter og walls’ andre projekter, og samtidig kunne GSA Ejendomme bruge deres viden til at udvikle ejendomsporteføljen i GSA Ejendomme.

walls var i perioden 2006 til 2009 i en spændende udvikling, men konkursen i Roskilde Bank i 2009 skabte en udfordring.

En ny ledelse fik i løbet af et års tid sat så meget styr på projekter og finansiering, at walls i 2010 kunne rekonstrueres med GSA Ejendomme A/S som nye ejere.

Under projekter kan du læse mere om de udviklingsejendomme, som walls har arbejdet med gennem årene såvel som igangværende og kommende projekter.

Høj soliditet

Porteføljen i GSA Ejendomme A/S udgør ca. 2 mia.kr. i forventet salgsværdi fordelt på projekter og ejendomme svarende til over 50.000 etagemeter primært i Købehavn. Investeringsprofilen er præget af høj soliditet i projekterne, langsigtet udvikling heraf og krav om et vist presalg før byggestart.