Stubkaj

 

Walls har erhvervet 12.000 m2 byggeret i Nordhavn på Stubkaj. Grunden skal udvikles efter lokalplanen og udvikles sammen med og WERK Arkitekter og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab. Alt tyder på, at det bliver et fantastisk hus, der er gearet til fremtiden også rent materialemæssigt.

Ejendommen kommer til at rumme ca. 110 boliger. Ud over gennemlyste lejligheder med to balkoner kommer Stubkaj til at bestå af grønne gårdrum, hvor der er plads til fællesskabet. De øverste lejligheder har hver sin have, og det grønne tag får hhv. køkken- og toiletfaciliteter – ligeledes for at imødekomme fællesskabet.

Stubkajs åbne og udadvendte stueetage smelter sammen med byrummet og gør det til et sjovt og levende ankerpunkt. Og netop det er en af WERK Arkitekters mærkesager – både på Stubkaj og i tegnestuens projekter i det hele taget; at skabe aktive stueetager. Stubkajs stueetage kommer til at byde på havkultur, reception og café – alt sammen funktioner, der henvender sig såvel til beboerne i huset som udadtil.

Stueetagen er primært bygget op i træ med inspiration fra klassiske bådhuse. Derudover er der mange detaljer, der underbygger nærheden, f.eks. finner, nicher og bænke samt detaljer af træ op igennem hele bygningen. Der, hvor rummet for alvor skal udfolde sig, er der bygget i træ.

En af Stubkajs store styrker er som nævnt bylivet mod vandet. Det favnes bl.a. ved omklædningsrum og skabe nærmest på vandet, der skal fungere som en slags støttefunktion til livet ved og på vandet. Havnemiljøet i København er helt unikt, og det skal arkitekturen supplere ved at åbne byen op og gøre den tilgængelig.

Huset bliver motiverende og engagerende, hvor arkitekturen indbyder og giver plads til mange forskellige typer beboere og aktiviteter. Bl.a. kan man tage sin kajak og sejle på arbejde; noget, der er helt unik for både placeringen og for København som hovedstad.